O Jasni

O Jasni

Verjetno jo prijatelji, družina in sodelavci vidijo drugače kot se vidi sama. Naša Jasna. Odsev vseh štirih ogledal pa je zedinjen v opisu, da je izrazito zvedava, radovedna, jezična, neposredna, energična, odprta, ekstrovertirana, samoiniciativna, prilagodljiva, samozavestna, pogosto trmasto odločna in samosvoja.

Potovanja z njo so razburljiva doživetja. Nikakor niso dolgočasna. Zna sprejemati odločitve, ko je potrebno, a neredko se iztrga iz vajeti nadzora in se prepusti uživanju, kot zna le ona. Ko zmanjka izzivov, poišče nove, ali pa jo morda najdejo sami. Najbolj jo ubijata rutina in siv vsakdanjik. Kje je njen najljubši kotiček sveta? V vsakem najde nekaj najboljšega!

Je diplomantka ljubljanske Fakultete za družbene vede, kjer tudi končuje podiplomski študij, izobraževanje na podiplomski ravni pa vzporedno nadaljuje tudi na Pravni fakulteti v Mariboru. Ukvarja se s komuniciranjem in z odnosi z javnostmi (piarjem), je aktivna članica Slovenskega društva za odnose z javnostmi, vodja regijskih srečanj PRSS 02, vse do danes aktivna športnica, nekoč tudi vrhunska tekmovalka v preskakovanju ovir s konji, danes pa si ovire postavlja v fitnesu, na tekaškem maratonu in pri udarcih bianboxa. Ne zmanjka ji časa niti za smučanje, squash, drsanje, plavanje, pohodništvo in seveda potapljanje, ki je ne vleče več le v višine, temveč tudi v globine.

Tujino je začutila že v srednji šoli na tečajih angleškega jezika v Združenih državah Amerike in na Malti, 3. letnik univerzitetnega študija pa je opravila na University of Turku na Finskem. Radovednost se odraža tudi v številnih strokovnih člankih v revijah in na portalih Moje delo, Aktiv, revija Wellness, Piarnakvadrat, Večer itd. na temo zaposlovanja, kadrovanja, piarja, zdravega življenja in popotništva, o katerem pogosto poroča v živo tudi neposredno s potovanj. Zraven številnih potepov po evropskih državah, kot so Avstrija, Nemčija, Slovaška, Češka, Estonija, Litva, Latvija, Finska, Švedska, Nizozemska, Velika Britanija, Belgija, Španija, Italija, Francija, Hrvaška, Srbija, Kosovo, Grčija in Rusija, jo od nekdaj privlačijo drugačnost oddaljenih destinacij in lepote tamkajšnjih ljudi. Potepala se je po vzhodni in zahodni Ameriki, Mehiki, Kubi, Jamajki, Braziliji, Argentini, Maroku, Egiptu, Sudanu, Indoneziji, Maleziji, Singapurju, Kambodži, Vietnamu, Laosu, Tajvanu, Šrilanki, Mauriciusu, Fidžiju, Novi Zelandiji in Avstraliji, ki jo vedno znova kliče nazaj.

Potovanja skozi njene oči so neokrnjena doživetja, polna preprostih lepot, skromnosti in spoznavanja bistva – ljudi in njihove kulture ter tistega, kar je najpomembneje – sreče v duši!